Elke dag de beste deals

Dagje uit naar een vlindertuin

Ben jij op zoek naar een uniek dagje uit? Omring jezelf met honderden vlinders en ga voor een belevenis voor jong en oud om nooit te vergeten. Ontdek de vele vlindertuinen van Nederland, en spot de meest prachtige exemplaren in het ‘wild’. Kijk tussen alle uitjes of we goedkope tickets voor een vlindertuin hebben.

Bekijk alle producten deals

Bekijk alle dagje uit deals

Bekijk alle gratis kortingscodes

Wat zijn vlindertuinen?

Ben jij klaar voor een uitje naar de Tropen? Er zijn in Nederland veel tuinen aangelegd met struiken, bomen en bloemen die vlinders aantrekken om nectar te drinken. Je hebt in Nederland twee verschillende vlindertuinen; tuinen waar vlinders in het ‘wild’ leven en vrij zijn om te komen en gaan en tuinen waar de vlinders in overdekte tropische tuinen worden gehouden. In de vlindertuinen zie je niet alleen prachtige exemplaren die alleen in tropische gebieden leven, maar ook flora en fauna die door de warme temperatuur en de hoge luchtvochtigheid standhouden in ons koude kikkerlandje.

De mooiste vlindertuinen van Nederland

Nooit eerder heb je zoveel verschillende soorten vlinders uit verschillende werelddelen bij elkaar gezien als in Papiliorama. De vlinders worden geïmporteerd uit verschillende vlinderkwekerijen over de hele wereld. En met al het geld wat zij verdienen, steunen zij een project voor de herbeplanting van een tropisch regenwoud in Costa Rica.

Vlinders, orchideeën en allerlei tropische dieren. Je vindt het allemaal in het tropische paradijs, de Orchideeën Hoeve, in Flevoland. Er zijn maar liefst tweeduizend vlinders van verschillende tropische vlindersoorten.

Vlinders, orchideeën en allerlei tropische dieren. Je vindt het allemaal in het tropische paradijs, de Orchideeën Hoeve, in Flevoland. Er zijn maar liefst tweeduizend vlinders van verschillende tropische vlindersoorten.

Een prachtige vlindertuin die niet overdekt is, maar wel vlinders aantrekken met hun beplanting. Een heerlijk uitje voor het gezin als jullie even tot rust willen komen met een wandel- of fietstocht.

Bij de Passiflorahoeve heb je naast vijf vlindertuinen, een vlindermuseum en een botanische tuin waar je rustig doorheen kunt lopen.

Beleef de wondere wereld van de tropen op meer dan 880 m2 midden in het tuinbouwgebied van Someren in Brabant. Ontdek de vele, kleurrijke vlinders, de tropische planten, bloemen en bomen maar ook andere dieren zoals reptielen, vogels en schildpadden!

Een mini tropisch regenwoud, maar dan in Noord-Holland. Deze vlindertuin is één van de grootste vlindertuinen van Europa. Je kunt hier de ontwikkeling van rups naar vlinder zien; Met een beetje geluk ontpopt zich een vlinder tijdens jouw bezoek.

ARTIS, de dieren in Amsterdam, heeft naast een mooi vlinderpaviljoen een hoop andere dieren die je kunt bezichtigen. Ben jij benieuwd hoe een dagje naar ARTIS eruit ziet? Bekijk dan deze link.

Hét dierenpark op het Waddeneiland Texel. Hier heb je naast een kleine vlindertuin nog een hoop andere bezienswaardigheden, zoals bijvoorbeeld reptielen en roofvogels.

Vlinders aan de Vliet is een kleine dierentuin in Leidschendam. Je vindt hier zo’n 1500 tropische vlinders, verschillende vogels en nog veel meer andere dieren.

Impressie:

Ontvang een welkomstcadeau!

Met onze nieuwsbrief ontvang je dagelijks speciaal op jou afgestemde deals van ActievandeDag. Selecteer je woonplaats en ontvang ook de voordeligste deals bij jou in de buurt! Je kunt je altijd afmelden. Privacy

Sowieso een goeie dag
Elke dag de beste deals
Uitstekend beoordeeld
Ook bij jou in de buurt
Klantenservice
Bereikbaar ma t/m vr 9:00 – 17:00 uur